Lataa...
Eduskunta
Suomeksi  In English  På svenska

Kuvien käyttöehdot   Yhteystiedot   Palaute   eduskunta.fi

Eduskunnan kuvapalvelu
Tervetuloa eduskunnan kuvapalveluun

Kuvapalvelussa on saatavilla kuvia nykyisistä kansanedustajista, eduskunnan arkkitehtuurista ja eduskuntatyöstä.

Kuvia saa käyttää uutisia ja muuta tiedonvälitystä palvelevissa tarkoituksissa. Kuvia voi käyttää myös blogitekstien yhteydessä, samoin kuin sosiaalisessa mediassa. Kuvien käyttö on maksutonta, mutta edellyttää käyttöehtojen hyväksymistä.

Muita kuin kuvapalvelussa olevia kuvia voi tiedustella osoitteesta kirjasto.kuva-arkisto(at)eduskunta.fi tai puhelimitse 09 432 3438.

Kirjaudu palveluun

Palvelun käyttö edellyttää käyttöehtojen hyväksymistä.Käytä tunnusta ja salasanaa "demo" jos sinulla ei ole käyttäjätunnusta.Jos ohitat kirjautumisen, voit ladata kuvia vain nettiresoluutiolla. Jos tarvitset painokelpoisen tiedoston, käytä kuvakohtaista tilauslomaketta.

Unohditko käyttäjätunnuksesi tai salasanasi? Ota yhteys kirjasto.kuva-arkisto(at)eduskunta.fi

Käyttöehdot

Voit selailla kuvapalvelun sisältöä vapaasti. Kuvien käyttöön liittyy kuitenkin rajoituksia, jotka on otettava huomioon kuvia käytettäessä.

Eduskunnan kanslian kuvia ei saa manipuloida eikä niitä saa käyttää hyvän tavan vastaisesti. Kaikissa käyttötarkoituksissa on huomioitava kuvassa olevat henkilöt ja tarvittaessa hankittava heidän suostumuksensa kuvan käyttöön. Kuvia ei saa käyttää mainonnassa, markkinoinnissa eikä ansiotarkoituksessa. Niitä ei myöskään saa arkistoida eikä julkaisuoikeutta saa siirtää kolmannelle osapuolelle.

Valokuvaaja ja oikeudenhaltija tulee ilmoittaa kuvan käytön yhteydessä (kuvaajan nimi / Eduskunta) hyvän tavan mukaisesti.

Käyttäjätunnukset kuvapalveluun

Painokelpoisia kuvia voi ladata henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla, jotka on tarkoitettu lähinnä median edustajille.

Voit tiedustella niitä osoitteesta kirjasto.kuva-arkisto(at)eduskunta.fi

Eduskunnan kuva-arkisto

Kuva-arkistossa on yli 160 000 eduskuntaan liittyvää kuvaa, joista vain pieni osa on nähtävillä kuvapalvelussa. Kuva-arkiston kokoelmassa on kuvia lähinnä 1960-luvulta alkaen. Vanhempaa materiaalia on satunnaisesti.

kirjasto.kuva-arkisto(at)eduskunta.fi
Puh. 09 432 3438