Laddar...
Riksdagen
Suomeksi  In English  På svenska

Användningsvillkor   Kontaktinformation   Respons   eduskunta.fi

Riksdagens bildtjänst
Välkommen till riksdagens bildtjänst!

Bildtjänsten har fotografier av de nuvarande riksdagsledamöterna, riksdagens arkitektur och riksdagens arbete.

Bilderna får användas för nyheter och annan informationsförmedling. De får också användas i bloggar och på sociala medier. Det kostar ingenting att använda bilderna men du måste godkänna användningsvillkoren.

Andra bilder än de som finns på bildtjänsten kan beställas på adressen biblioteket.bildarkivet(snabel-a)riksdagen.fi eller per telefon 09-432 34 38.

Logga in

Du måste godkänna villkoren innan du kan använda tjänsten.Använd "demo" som användarnamn och lösenord om du inte har ett eget login.Om du hoppar över inloggning, kan du bara ladda ner bilder med webbupplösning. Behöver du en version för tryck finns det ett beställningsformulär för varje enskild bild.

Glömt ditt användarnamn eller lösenord? Kontakta biblioteket.bildarkivet(snabel-a)riksdagen.fi.

Användningsvillkor

Du kan fritt bläddra och söka bland bilderna i tjänsten. Det finns dock vissa begränsningar som du bör tänka på när du laddar ner och använder bilder.

Bilder som tillhör riksdagen kansli får inte manipuleras eller användas i strid med god sed. Vid all användning måste hänsyn tas till personerna på bilderna och i förekommande fall tillstånd för att använda bilderna inhämtas av dem. Bilderna får inte användas i reklam, marknadsföring eller i syfte att tjäna pengar. De får inte arkiveras och publikationsrätten får inte överföras på tredje part.

Fotografens och rättsinnehavarens namn ska anges (fotograf/riksdagen) i överensstämmelse med god sed.

Användarnamn och lösenord

Med personligt användarnamn och lösenord kan du ladda ner bilder för tryck. Användaridentifikationen är främst avsedd för medierepresentanter.

Närmare information lämnas på adressen biblioteket.bildarkivet(snabel-a)riksdagen.fi.

Riksdagens bildarkiv

Bildarkivet har drygt 160 000 bilder med riksdagsanknytning. Bara en liten del av dem finns på webbtjänsten. Samlingen består huvudsakligen av fotografier från och med 1960-talet. Äldre material finns bara i begränsad omfattning.

biblioteket.bildarkivet(snabel-a)riksdagen.fi
Tfn 09-432 34 38